Report - Stevns Open - Fodboldgolfen

25 Maj - 2024

Søndag d.12 maj var det blevet tid til Stevns Open hos Fodboldgolfen ved Køge. De fleste spillere havde dagen før været i aktion til årets første major og var klar til en endnu omgang fodboldgolf og for nogle spillere en lille revanche.

28 spillere stod klar til kamp.

3 spillere i Dame A, 3 i Herre B, og 22 i Herre A.

Der var ikke mange spillere der stillede op, men til gengæld var humøret højt og Fodboldgolfen viste fantastisk værtskab med kolde drikkevare, pølser på grillen, og vafler til dem der havde en sød tand.

Hos Dame A havde Tanja Kristiansen revanche til gode fra dagen før, men Pernille Nielsen bed fra sig. Europamester Lotte Vahlkvist fik også en god start, men i runde 2 manglede formen lige lidt igen. Inden finalerunden var Pernille i front med 2 spark, men allerede efter hul 1 var det Tanja som var i front. Efter 9 huller havde hun udvidet føringen til 6 spark, men ligesom dagen før satte Pernille et angreb ind. En birdie til Pernille på hul 15 gjorde det helt lige men et misset put på den lille vulkan satte Tanja i front igen. Som dagen før ankom de igen til hul 18 med ét spark imellem dem og igen med Tanja i førersædet. Men efter nederlaget i Odsherred ville Tanja det anderledes. Hun spillede en flot eagle på banens sidste hul og sikrede sig sejren med 2 spark ned til Pernille Nielsen på 2. pladsen.

Herre A havde et ualmindeligt antal bogeys og double bogeys på scorekortet. Det ikke helt normale ”par” på de forskellige huller indbød til nogle anderledes huller og en ny oplevelse. Modsat lørdagens turnering var der allerede fra første runde en større splittelse i resultaterne og de 5 mand i spidsen lå indenfor 5 spark. Som dagen før var der igen 3 spillere som trak fra resten af feltet i runde 2 og som dagen før startede finalerunden med 3 spillere helt lige i samme score. Thomas Stjerne og Anders Bollerup var igen at finde iblandt dem, men sidste mand var VM sølvvinder Sune Rejsenhus som havde lidt at revanchere fra gårdagens turnering.

Der blev spillet godt i førerflightet og podiet skulle fordeles imellem de tre spillere. Det var tydeligt at alle kæmpede med at ryste hinanden af, og både Sune og Anders havde været foran på forskellige tidspunkter og Thomas Stjerne lå hele tiden og åndede dem i nakken. Vendepunktet kom på det svære hul 12 der med sit usædvanlige par på ”8”, en længde langt over 100 meter, og med 3 lukkede forhindringer, voldte rigtig mange store problemer. Sune Rejsenhus lavede en flot 9’er og på det efterfølgende hul kørte han videre på sin optur med en flot ”hole in one” på den lille vulkan. Herfra så han sig ikke tilbage og med (eagle, eagle, albatros) på de sidste 3 huller sikrede Århusdrengen sig en fortjent sejr med 3 spark. Han sluttede flot af med et langt put fra roughen og som fik alle til at bryde ud i vild jubel. Der skal lyde et stort tillykke til Sune som nu melder sig ind i kampen på ranglisten. Andenpladsen gik til Thomas Stjerne som langsomt havde indhentet verdensmesteren og til sidst hægtet ham af. Anders Bollerup tog 3.pladsen og havde yderligere 12 spark ned til nr.4.

I Herre B var det Viktor Degn som havde revanche til gode. Efter et skuffende nederlag i lørdagens turnering havde han fået sig godt udhvilet og satte de to andre i B-rækken på plads med 10 spark allerede i første runde. Der var aldrig tvivl om sejren herfra. Xavi Topp måtte se sig slået af Jonas Borgesson der overraskede alt og alle med en 2.plads. Det ser ud til at årets rangliste i B-rækken kan gå hen at blive rigtig tæt.

Vi siger tak til Fodboldgolfen for en dag med fantastisk service og en dejlig imødekommende tilgang. Fodboldgolfen ved Køge er bestemt et besøg værd!

Værd at nævne:

Dagens bedste runde – Sune Rejsenhus (-13).

Eddie Olesen var den eneste som formåede at få sit par på det svære hul 12.

Bedste score over 3 runder

Herre A (-29)
Herre B (+22)
Dame A (+25)