Report - Skejby Open 2024

16 april 2024

Så blev Sommertouren 2024 endelig sparket igang. 41 deltagere var mødt frem til Skejby Open søndag d.7 april. 5 spillere i Dame A, 9 i Herre B, og 27 i Herre A. Det er stadig tidligt på året, så mon ikke deltagerantallet stiger når varmen kommer.

I Herre B blev det hurtigt en realitet at de 2 juniorer Xavi Topp og Viktor Degn havde fundet deres bedste spil frem og var i topform. Viktor lagde bedst ud og førte efter runde 1, men i runde 2 var det Xavi der efter en flot runde kunne tage føringen. Føringen blev udvidet til 2 spark efter runde 3 og det hele var altså meget tæt inden sidste runde. Her viste Viktor Degn dog stærkt spil og hentede de 2 spark og vandt med yderligere 4 spark ned til Xavi. Den sidste plads på podiet snuppede Martin Bech 6 spark efter Xavi. De resterende B-spillere skal virkelig ud at træne hvis de vil følge med de 2 juniorer i år! Både Xavi og Viktor virker til at blive bedre og bedre.

I Dame A var der kun 5 deltagere til årets første turnering og den nykårde vinder af vintertouren Kimmie Roedgaard stillede op til start som én af dem. Hun overraslede et par af de rutinerede og snuppede 3.pladsen.

Den nuværende danmarksmester i både hulspil og strokplay Mette Stisen skulle prøve at holde trit med danmarksmesteren i double Tanja Kristiansen. De to konkurrenter var favoritter inden turneringen og satte sig klart på podiets øverste pladser. Tanja tog føringen fra start og på den sidste runde viste hun stor styrke med en -15 runde på Familie-banen, og vandt turneringen med hele 12 spark ned Stisen på andenpladsen. Et stort tillykke til Tanja som starter sommertouren med max point.

Hos Herre A var der fra start spænding i luften. En gammel Kending Thomas Bjerregaard smadrede Familiebanen med en runde i -20 og lagde sig i spidsen. Der var dog kun få spark ned til den nykårde vinder af vintertouren Ulrich Topp, hjemmebanefavoritterne Eddie Olesen og Sune Rejsenhus, samt verdenmesteren Anders Bollerup. Men dagen skulle vise sig at bringe et nyt navn i rampelyset. Med 3 solide runder i streg lagde Frederik Topp Daugaard sig i spidsen af turneringen inden den sidste runde. De sædvanlige favoritter havde alle haft en runde hvor det ikke lige fungerede og det udbyttede Frederik Topp Daugaard på fornem vis. Nerverne sad ude på tøjet og førerflights var en ny oplevelse for Frederik, men med 1 hul tilbage viste han koldblodighed og sikrede sig sejren med 2 spark ned til verdensmesteren Anders Bollerup, som havde yderligere ét spark ned til Thomas Bjerregaard der havde fundet rytmen igen efter sin fantastiske start på dagen. Et stort tillykke til Frederik Topp Daugaard som starter årets spændende Select Sommertour med max point og sin første sejr i A-rækken.

Værd at nævne var Kristian Jessen som gik fra en 23 plads efter første runde til en 4 plads. Tyske Marcel Liedtke som tog den lange vej fra udlandet og kom i top 10, samt bedste sjællænder Daniel Ohlen der sikrede sig en delt 4.plads.

Dagen bedste scores:
Thomas Bjerregaard (-20 Familie Banen)
Anders Bollerup (-8 Pro Banen)

Tak til Skejby Fodboldgolf for imødekommenhed og godt værtskab.