Report - DM i Mix Double

20 April 2024

For første gang nogensinde er der blevet afholdt DM i Mix Double. Med tanke på at få flere kvinder igang med at spille og udvikle DFGF´s turneringskoncepter var der lagt op til en dag med nye ansigter og nye makkerpar. For at alle skulle kunne være med skulle der kun spilles 2 runder og på trods af de mange nye spillere var det nogle kendte ansigter der stod på podiet i sidste ende.

Hjemmebanefavoritten og tidligere europamester Peter Vibæk havde teamet op med den nuværende dobbelte danmarksmester Mette Stisen, og inden turneringen var de udnævnt som nogen af favoritterne. Første runde gik også deres vej og de smadrede banen og konkurrenterne og lagde sig i spids med 5 spark ned til nummer 2.

I finalerunden gik det dog ikke helt så godt og da Louise Aagaard, der var teamet op med Sune Rejsenhus, viste stabilt og godt spil, så var det tydeligt at det blev et opgør imellem de to mix par.

Kampen om 3.pladsen blev også spændende og for en kort stund var selve formanden for DFGF, Rasmus Degn, og makker Kimmie Roedgaard helt oppe og snuse til podiet. På det sidste hul havde de chancen for at snuppe sejren, men de missede puttet og følelserne fik frit spil. En flot insats af 2 spillere der ikke før er set på et DM podie. I stedet blev det den sjællandske duo Dunja Strange og Lars Ohlen som sikrede sig 3.pladsen efter en en flot indsats.

I kampen om guldet var det helt lige med blot 4 huller tilbage, og det var tydeligt at humøret var højt hos Sune og Louise som havde hentet de 5 spark de var bagud. Med en birdie på hul 15 og en ”hole in one” på hul 16 var sejren næsten i hus, da Stisen og Vibæk kun præsterede en dobbelt bogey og en birdie. Det var derfor 2 glade spillere der traskede op af fairwayen på hul 18. De vidste at nu var den hjemme!

Stort tillykke til de nykårde Danmarksmestre i Mix Double, Louise Aagaard og Sune Rejsenhus.

Det var dejligt at se så mange nye kvindelige ansigter. Vi håber at se flere af dem på Sommertouren, da der var flere rigtige dygtige spillere med, som kunne gå hen og blive rigtig gode i fremtiden.

Dagen bedste scores:
Mette Stisen & Peter Vibæk (-20 Bane A)
Louise Aagaard & Sune Rejsenhus (-11 Bane B)

Tak til Nordjysk Fodboldgolf for deres initiativ til afvikling af et DM i Mix og deres fantastiske baner som stod skarpt som altid!