Report - Bramdrupdam Open Major

14 Juni - 2024

Søndag d.2 juni skulle Select sommertouren på besøg hos Bramdrupdam Fodboldgolf i Kolding. Her skulle d.4 afdeling af sommertouren afvikles, som også var årets 2. major. Med 75 ranglistepoint på spil var der hele 48 spillere mødt frem til kamp.

8 spillere i Dame A, 9 i Herre B, og 31 i Herre A.

Hos Dame A havde Tanja Kristiansen endnu engang spillet sig godt fra start med en score på, 4 under par, på bane A. Men europamester Lotte Vahlkvist og Danmarksmester Mette Stisen var kun 2 spark efter. Den tætte stilling blev der ikke lavet meget om på efter runde 2, og inden finalerunden var Tanja Kristiansen foran med 1 spark ned til Lotte Vahlkvist, og 3 spark ned til Mette Stisen. Til de to sjællandske turneringer var det Pernille Nielsen der havde givet Tanja kamp til stregen, og i Jylland havde Mette Stisen taget den opgave på sig. Efter hul 10 var det nemlig Lotte som først måtte slippe grebet på de to andre konkurrenter og det blev til en flot 3.plads til Lotte Vahlkvist. Hendes spil er blevet bedre og bedre over de sidste par turneringer og det virker til at formen er ved at være der. Hun ser ud til at kunne blive farlig til DM!

Kampen om sejren skulle vise sig at blive en tæt en af slagsen. Stisen fik hentet Tanja's føring på hul 11, tog selv føringen på hul 12, og smed den så over i Tanja's arme igen på hul 13. Da de to konkurrenter ramte hul 18 var det helt lige og Tanja skulle sparke først på et hul hvor "hole in one" er muligt. Tanja missede sin første chance og nu var det smidt over i armene på Stisen som køligt afsluttede sin runde, som man helst gerne vil gøre det, med en "hole in one". Stort tillykke til Mette Stisen! Tanja Sikrede sig 2.pladsen.

Herre A havde et vanvittigt stærkt felt. Ja måske var det årets hidtil sværeste turnering at vinde og det kunne godt tyde på at flere var mødt op som en god optakt til det kommende DM i fodboldgolf. Hjemmebanefavoritten Jens Lønberg svigtede ikke og startede strabadserne med en runde i 19 under par og en føring på 6 spark. Normalt ville man sige at nu var den da næsten hjemme, men kender man Jens Lønberg, så ved man at det nemt kan smuldre et par runder senere.

Med til turnering havde vi selvfølgelig også Ronnie Hansen, som med en flot runde 2 lagde pres på Lønberg, som dog stadig førte med 3 spark inden finalerunden.

Finalerunden skulle tage et tvist som nok ingen havde set komme. Ronnie smed sejren over i hænderne på Lønberg efter et hul 15 der kiksede og Lønberg vandt sikkert med 7 spark ned til nr.2. Men på 2.pladsen var det ikke Ronnie Hansen som kunne stille sig på sejrsskamlen, men i stedet Thomas Ild Christiansen. Helt fra bunden af 3 division med en score på 1 over par i første runde, blev Thomas Ild pludselig opmærksom på at turneringen var i gang. 20 spark efter den førende spiller var ikke nok til at slå sjællænderen ud og med bedste score i både runde 2 (19 under par) og 3 (18 under par), hentede han 13 spark på den førende spiller og gik fra en placering som nr. 30 (næst-sidstepladsen) til en 2.plads på podiet. En vanvittigt comeback og et bevis på at man aldrig skal gi op! Ronnie Hansen blev nr. 3.

Jens Lønberg holdt sin føring hele vejen med solidt spil og på trods af at han tidligere har smidt føringer væk, så var der en helt anden ro på hjemmebanefavoritten. Måske det dulmer nerverne lidt at spille et sted hvor man kender enhver afkrog af banen. Stort tillykke til Jens Lønberg.

I Herre B lagde Viktor Degn hårdt fra start med en flot runde i 10 under par. Det er ikke uden grund at den unge gut har fået dispensation til at stille op til DM under DM-ugen.
B-rækken havde et par ekstra spillere klar til start. Bl.a. Chris Jensen og Anders Nørgaard, som begge viste flot spil fra første spark. Chris Jensen spillede en fremragende runde 2 og bragte sig i front inden finalerunden. Men det var tæt, og føringen måtte han dele med Nørgaard og de havde kun ét spark ned til Viktor Degn.

I finalerunden formår alle 3 spillere at kikse ét hul grumt, og derfor svinger det frem og tilbage. På Hul 17 er det Viktor Degn som må se sig fortvivlet over et hul 17 der bare ikke lykkedes. Nørgaard sætter en flot "hole in one" på hul 18 og sætter pres på de 2 andre. Men Viktor sætter sin 2'er og sikre sig en placering over Anders. Nu er det op til Chris at afgøre hvordan podiet skal fordele sig og Viktor skal håbe på at han helt "maxer" hullet. Chris forsøger og forsøger men ligesom Degn på hul 17, så vil det bare ikke lykkedes, og han må notere sig en 7'er som betyder omspil imellem Chris og Viktor.!

Chris havde ikke momentum med sig ind i omspillet, men fik det mentalt vendt igen og sikrede sig sejren over Viktor Degn der måtte nøjes med en 2.plads. Stort tillykke til Chris Jensen!

Vi siger tak til Bramdrupdam Fodboldgolf for en fantastisk dag på nogle fremragende baner i en skøn natur.

Værd at nævne:

Dagens bedste runde Bane A – Jens Lønberg (-19).
Dagens bedste runde Bane B – Thomas Ild Christiansen (-19).

Thomas Ild gik fra en 30.plads til 2.pladsen!

Lars Knudsen (Baneejer) gik derfra med en 4.plads og en ny bold fra select til en værdi af 1200,- kroner. Stort tillykke!

Bedste score over 3 runder

Herre A (-43)
Herre B (-17)
Dame A (-21)