DM Interview med Sune Rejsenhus

15 Juni - 2024

Vi fortsætter vores interviews med interessante danske spillere op imod DM-Ugen. Dagens hovedperson er Sune Rejsenhus. Vi har spurgt Sune, som for nyligt vandt Czech Open 2024, om hans forventninger til det kommende DM. Sune er 26 år gammel og et af de største talenter i Dansk Fodboldgolf. Han har allerede nu vist sig som en af verdens allerbedste.

Hej Sune. Fortæl lidt om hvordan du startede til fodboldgolf og hvorfor er det blevet en sport for netop dig?

Det startede tilbage i 2011, da jeg var 13 år, hvor der skulle afholdes DM i min hjemby, Hejnsvig. Jeg deltog i en konkurrence, hvor man kunne vinde deltagelse og et sponsorat af lidt tøj, som jeg var så heldig at vinde. Fordi jeg vandt et “sponsorat” ville jeg også prøve at tage det meget seriøst, så jeg øvede en del og blev derfor mere og mere bidt af det, selvom det endte som en kæmpe katastrofe til selve turneringen.
Jeg tror at det der særligt gjorde at jeg blev bidt af det, er at jeg altid har brugt meget tid omme på vores fodboldstadion, hvor jeg bare har stået og skudt på mål med mine venner. Det var jo også hyggeligt nok, men det var jo også lidt meningsløst. Når man spiller fodboldgolf, er der jo en mening med, hvor man skal sparke bolden hen, så det bliver lige lidt mere spændende at sparke til bolden.


Sidste år afholdte Herning Fodboldgolf Park for første gang turnering på den danske tour. Man kan vidst roligt sige at du gav de andre tæsk, da du vandt turneringen stort. Hvilke forhåbninger og tanker gør du dig om årets DM på selv samme bane?

Jeg tænker, at det bliver meget anderledes i år. Både fordi jeg ved at der er lavet en del om på banen, men også fordi sidste år var banen en smule brændt af pga. tørken, så jeg håber der er mere græs i år. Men det giver mig da helt klart en masse selvtillid at jeg ved jeg har klaret det godt på banen før, så forhåbningerne er selvfølgelig også skruet op derefter.

Hvem tror du bliver din største konkurrent om DM-titlen?

Der er vanvittig mange dygtige herrespillere, som vi også ofte ser til de store turneringer i udlandet, hvor det oftest er danskerne der fylder i top 10. Hvis jeg skal pege på nogen, så bliver det svært at komme uden om de to jeg konkurrerede med til VM, nemlig Anders Bollerup og Ronnie Hansen. Særligt til de her større turneringer er de altid at finde helt fremme i feltet. Men det vil nu heller ikke overraske mig, hvis det bliver en tredje, der løber med titlen, netop fordi feltet er så stærkt.

Hvad tænker du om, at DM i fodboldgolf er en del af DM-ugen i år?

Det er mega fedt. Jeg glæder mig helt vildt. Det er virkelig god reklame for sporten og forhåbentligt kan det være med til at give folk et større indblik i hvad fodboldgolf også kan, udover at spilles til polterabend og fodboldafslutninger.

Du er kendt for dit meget skarpe venstreben og ofte går snakken om hvorvidt en bane er bedst til højre eller venstre ben. Oplever du ofte at banerne favoriserer en sparke fod og kan det være afgørende?

Ja snakken går tit på om det lige er et venstrebens- eller højrebenshul. Men jeg tænker faktisk, at når man ser på en bane i helheden, så vil det oftest udligne sig over 18 huller. Der vil altid være nogle huller, hvor det vil være bedst at kunne sparke med enten højre eller venstre, men så er det jo at man selv skal ud og vurdere, jamen kan jeg spille det her hul på en anden måde og stadig få samme resultat, som en der sparker med modsatte ben, eller kan jeg spille den på en måde så jeg kun taber ét spark, i stedet for at jagte noget som ikke er muligt og ende med at tabe en masse spark. Derudover kan man jo også sparke med ydersiden, som i nogle tilfælde vil give nogenlunde samme effekt som nogen der sparker med modsatte ben. Så nej, jeg synes faktisk ikke ofte at banerne på den måde favoriserer en sparkefod, så er det mere op til den enkelte at finde den måde, der passer til ens spillestil at spille et hul på.

Du er uden tvivl én af verdens bedste fodboldgolfspillere, men du har aldrig vundet et dansk mesterskab i strokeplay, hverken i single eller double. Hvordan kan det være og skal der snart laves om på det?

Jo, jeg kunne da rigtig godt tænke mig at vinde et DM i almindelig strokeplay i single eller double, men igen, så er det bare virkelig svært, da der netop er så mange dygtige fodboldgolfspillere, som har mulighed for at vinde.

Hvad for noget udstyr bruger du når du spiller og er der en speciel fodbold du foretrækker at spille med?

Jeg spiller i et par Adidas grusbanestøvler og så spiller jeg med en Adidas Europass fodbold.

Bruger du tåen, indersiden eller sålen når du putter? Hvordan putter du?


Jeg foretrækker klart at putte med indersiden. Tåen bruges også en gang imellem, men jeg vil helst undgå at bruge sålen.

Tak for din tid, vi ønsker dig alt held og lykke til DM!