Champions Cup i "Fængslet"

30 April 2024

Årets udgave af champions Cup blev afviklet her i weekenden. Turneringen der var udtænkt som en elite turnering for kun de bedste fodboldgolfspillere, måtte i den her omgang nok lade sig betegne som en turnering for alle. Med 26 afbud blandt de bedste i Danmark blev bl.a. damerækken aflyst, og i feltet var der i stedet rigtig mange fra sportens yderste bredde.

Men ikke desto mindre stillede vinderen fra Skejby Open, Frederik Topp, op til start. I feltet var der også VM´s top 3, Anders Bollerup, Sune Rejsenhus og Ronnie Hansen.

Det var meningen at turneringen skulle afvikles hos Vejle Fodboldgolf, men pga. de store mængder nedbør i april var banerne uspilbare og turneringen flyttedes derfor til Fodboldgolf Fængslet i Horsens. De trådte stærk til og bød turneringen velkommen med åbne arme. Det er første gang at DFGF afholder turnering på Fængslets baner, som kun for nyligt blev opgraderet til en 18-hullers fodboldgolfbane. Fængslet havde forfriskelser klar, pølser på grillen, og sørgede for god service og godt værtskab.

I første runde blev der spillet kvalifikation, hvor de 12 bedste gik videre til champions league og de 12 i bunden gik videre til europa league. Her viste der sig at komme et par overraskelser, og bl.a. VM 2’eren Sune måtte nåjes med en plads i Europa League. Kvalifikationsscoren til CL var 7 over par, så en runde omkring par var en god runde, hvilket var anderledes fra mange af de andre danske baner.

I Europa League lagde brødrende Rejsenhus sig i spids efter første runde. Faktisk lå der 5 spillere inden for 4 spark, så intet var afgjort. Her iblandt var bl.a. Europamesteren i double, Nikolaj Krag, som var vendt tilbage efter sin grimme knæskade der har holdt ham ude siden sommeren sidste år. Han måtte dog nøjes med en 5.plads, men vi var glade for at se ham gennemfører og det var dejligt at se ham tilbage på græs. Kampen om sejren stod imellem Sune, Daniel Piet og Jens Lønberg. Sune viste at han havde højere niveau end Europa League og med 2 runder, i samlet 4 under par, sikrede han sig guldet. Piet og Lønberg skulle i omspil om 2.pladsen og med en en ”hole in one” på det sidste omspilshul sikrede Jens Lønberg sig 2.pladsen efter et spændene omspil.

Efter en kort præmieceremoni blev der sagt ”tak for idag”.

Der skal lyde en stor tak til Fodboldgolf Fængslet i Horsens som viste at deres baner nemt kunne afholde en lille turnering på en dag hvor vejret også viste sig fra sin gode side. Tusinde Tak!

Værd at nævne:
Dagens bedste runde - Daniel Lund (-8)
Kun 2 spillere endte under par efter 3 runder.
Der blev lavet 25 ”hole in ones” - Martin Bech og Kristian Jessen lavede flest (3 hver).

I Champions League havde Verdens nummer 1, Anders Bollerup, lagt sig i spidsen fra start, og med en runde i 5 under par udvidede han føringen til 4 spark inden den sidste runde. På andenpladsen lå den tidligere storspiller Steffen Bjørn, som bl.a. huskes bedst for sine mange ”lige ved og næsten” resultater, inden han så har holdt en lille pause fra spillet. Han ser nu ud til stadig at være i en topspiller med sin egen velkendte putteteknik og sit kræftfulde spark. På 3.pladsen, 5 spark efter Bjørn, lå den tidligere verdensmester Ronnie Hansen som man aldrig helt kan afskrive. Mesteren fra sidste års Czech Open har stadig evnen til at lukke ethvert hul og efter 5 huller på sidste runde havde Ronnie hurtigt hentet 1 spark på Steffen Bjørn og 2 spark på Anders Bollerup. Herfra gik det dog helt galt og Ronnie endte på en 5.plads. Mon ikke han kommer stærkt igen.

Slaget skulle tilsyneladende stå imellem Bollerup og Bjørn. Steffen Bjørn tog faktisk føringen allerede efter 2 huller, og derfra skiftede de to kombattanter til at tage føringen 3 gange inden hul 14, hvor Anders for anden gang tog føringen tilbage med en ”hole in one”. Steffen Bjørn missede et par vip på hul 17 og Anders kunne derfor komfortabelt spille sejren i hus på hul 18. Men dramaet var ikke ovre. Steffen kunne sikre sig andenpladsen med en 6’er på hullet, men på den sjove afsluttende forhindring på Fængslets hul 18 blev ét misset put hurtigt til flere , og Steffen måtte gå fra hullet med en 8’er i bagagen og 3.pladsen. Fra den bagerste afkrog af leaderboardet havde en deltager nemlig set sit snit til at udnytte den manglende kvalitet hos de andre spillere. På en 7.plads, 12 spark efter 2.pladsen inden runden, fandt vi en gammel kending af sporten. Daniel Lund fyrede en runde af i 8 spark under par, og stormede forbi 5 konkurrenter og vandt 2.pladsen. Et fremragende comeback og dagens bedste runde!